Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ » Ιστορικό
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ - ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 
Η ενασχόληση του Ανδρέα Σταματίου με τον χώρο του επαγγελματικού αυτοκινήτου ξεκίνησε το 1973 και μετά από μια πολύχρονη ανοδική πορεία η εταιρεία ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ κατέχει σήμερα μια ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά των τουριστικών λεωφορείων.
 
1981
Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕΒΕ - MAGIRUS DEUTZ
 
Το 1981 ιδρύει την Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕΒΕ και μέχρι το 1986 είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών της εταιρίας Magirus Deutz.
 
1987
KASSBOHRER – SETRA

Το 1988 και μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων ολοκληρώνεται η συμφωνία με την KASSBOHRER, τον πλέον καταξιωμένο οίκο κατασκευής αμαξωμάτων της Γερμανίας, για την αντιπροσώπευση των λεωφορείων SETRA στην Ελλάδα. Η συμφωνία δεν περιορίζεται μόνο στον εμπορικό αλλά επεκτείνεται και στον κατασκευαστικό τομέα και η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ με γερμανική καθοδήγηση και τεχνογνωσία δημιουργεί μια σύγχρονη γραμμή παραγωγής λεωφορείων στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη, κατασκευάζοντας 250 λεωφορεία διαφόρων τύπων.
 
1994
ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 
Το 1994 ξεκινάει η συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής midi-mini λεωφορείων AUWAERTER GmbH. Η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση των λεωφορείων αυτών με στόχο την ένταξη και προώθηση του καταξιωμένου αυτού προϊόντος στην ελληνική αγορά.
 
1995
EVOBUS GMBH
 
Το 1995 δημιουργείται στην Γερμανία η εταιρεία EVOBUS GMBH η οποία είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο κολοσσών της KASSBOHRER και της MERCEDES-BENZ.
Η συνεργασία των δύο κυρίαρχων της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας δίνει νέα ώθηση στις δραστηριότητες της εταιρείας Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ η οποία αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπεία των λεωφορείων SETRA τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Τα λεωφορεία SETRA καθιερώνονται στις προτιμήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών και αυτοκινητιστών και κατακτούν το 41% της Ελληνικής αγοράς.
Το 1998 δημιουργείται η θυγατρική EVOBUS ΕΛΛΑΣ η οποία αναλαμβάνει το after sales service των λεωφορείων SETRA και MERCEDES, καθώς και την αποκλειστική πώληση των λεωφορείων MERCEDES.
 
1998 - 2002
ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 
Η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ καταλαμβάνει σταθερά το 40% των πωλήσεων στην Ελληνική αγορά με 181 λεωφορεία SETRA σειράς S300 και Top Class S400 και ένα τζίρο της τάξεως των 39.000.000 Euro. Το 1999 ιδρύει την εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, η οποία μετατρέπεται σε ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ το 2008, με έδρα την Αθήνα. 
  
2003 - 2005
ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
 
Το 2003 η σταθερή ανοδική πορεία της εταιρείας Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ επιβεβαιώνεται με την πώληση 140 λεωφορείων μέσα σε ένα χρόνο γεγονός που αποτελεί σταθμό και καταξίωση της στρατηγικής που ακολουθήθηκε. Tο 2004 και το 2005 συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ και αυτό επιβεβαιώνεται με την πώληση 232 λεωφορείων που αποτελεί ρεκόρ πωλήσεων.
 
 
 
2006
ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 
Τον Οκτώβριο του 2006 η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ μεταφέρεται στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Θέση Παλαιοπαναγιάς-Κάντζα, 17η έξοδος Αττικής οδού. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μία έκταση 4.200 τ.μ., από τα οποία τα 3.000 τ.μ. καλύπτουν ανάγκες λεωφορείων, καινούριων και μεταχειρισμένων και τα 1.200 τ.μ. χώρους γραφείων.
Επίσης, ιδρύεται η εταιρεία Κ. ΝΙΚΑΣ – Δ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Ο.Ε., που έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση της στο χώρο της εμπορίας καινούριων και μεταχειρισμένων λεωφορείων mini bus, 9 έως 28 θέσεις (τουριστικών, σχολικών και μεταφοράς προσωπικού), καθώς και την ίδρυση – λειτουργία τουριστικού γραφείου.


 
Η εταιρεία ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ, πέρα από τα καινούρια λεωφορεία, διαθέτει μία μεγάλη γκάμα μεταχειρισμένων λεωφορείων από όλες τις μάρκες.
Η πορεία της, στην Ελληνική αγορά, την έχει καθιερώσει ως μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες πώλησης λεωφορείων. Οι συνεργάτες της συγκαταλέγονται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς (ΚΤΕΛ, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία κ.λ.π).
Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η συνέπεια των στελεχών, η οργάνωση και κυρίως η φιλοσοφία της εταιρείας ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ που είναι ο σεβασμός στον πελάτη αποτελούν εγγύηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και εχέγγυο για την περαιτέρω πορεία της.
Τέλος, στόχος της εταιρείας ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά των τουριστικών λεωφορείων μέσω της διεύρυνσης της προϊοντικής της γκάμας και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

 
 
 
© Copyright 2008 Setra A.Stamatiou